1

Matinspiration


Igår kväll avnjöts en klassisk fransk middag på restaurang Bistro Paname i Stockholm (slang för Paris). Härliga charkuterier, ostar, oliver och en fantastisk doftande Moule marinère (blåmusselgryta). Stämningen är klassisk avslappnad fransk, lite nonchalant service fast samtidigt med glimten i ögat. Restaurangen har även en mysig bardel med ett litet dj-bås, där gärna både kock och servitör ställer sig när matgästerna börjar avlägsna sig. För mer information om restaurangen klicka här. Dom tar dock inte emot bordsbeställningar.
Ett mycket intressant matprogram som börjar snart på Svt, är Fredrik Önnevalls ”Kinas mat” med både ormuppfödare och stjärnkockar i såväl Kinas storstäder som på landsbygden. Maten är verkligen i fokus. Tjuvkika här, svtplay

Risodling i Kina

Kinesiska muren
/OJ

En kommentar

  • november 6, 2010 at 05:02

    På tal om inspirerande fransk middag: måste bara tipsa om boken Fransk afton av Magnus Falkehed. Perfekt som uppföljning.

Copyright © 2021 | intresseresor.se