Weekend i Portugal

Kom precis hem från en weekend i Portugal.
Tap-Portugal tillhör verkligen ett av världens bästa flygbolag. Det är sällan man blir så glad för en Delicatoboll som när man ser den som efterätten på en flygmatbricka. Jag kan nog inte minnas att jag ätit ”efterätten” på flygningar tidigare.


När jag landade tog jag en taxi raka vägen till Cascais och Quinta da Marinhaområdet. Trafiken i Lissabon är något hetsigare en vad man är vad vid. Min taxichaufför (ca 60 år mörkhårig, några Delicatobollar senare och med en stor mustasch), körde i ca 140km/h på 70 – 90 väg. Samtidigt sjöng han högt och glatt till Elvis Presleys In The Ghetto.  Skönt att vara på våg…
Väl framme på hotellet The Oitavos, ett nyöppnat 5***** hotell som ska erbjuda allt, var förväntningarna skyhöga.  Hotellet har 140 rum, var på det minsta av rummen är 60 kvm. Hotellet ligger mitt på Oitavos Dunes golfbana (banan rankas som en av världens 100 bästa). Det första jag slogs av var entrén och hela den nedre plan, som känns som en gigantisk väg mot havet. Ytorna är helt vidöppna, golvet blåmålat och framför sig har man än jätte utomhuspool och framför poolen havet… Rummet var något jag aldrig sätt tidigare en väldigt nytänkande och modern design. Förvånande var att toaletten och duschen var helt inglasade, utan funktionen att kunna dimma. Badkaret stod mer eller mindre mitt i vardagsrummet, så bor man inte själv, är bästa vänner, älskare alternativt väldigt öppenhjärtig, så blir det kanske lite konstigt. Maten och middagarna höll absolut världsklass och man har naturligtvis sätt till att få dit en av Portugals bästa och välmeriterade Michelinkockar. Hotellets alla övriga faciliteter, gym, spa, konferensmöjligheter, inomhuspool etc. etc. är också av yppersta toppklass. Så när jag lämnar hotellet för ännu en underbar golfrunda på Oitavos Dunes går jag därifrån med alla mina förväntningar uppfyllda samt fått en service som jag aldrig tidigare varigt med om.

Läs mer om våran golfresa till Oitavos på www.intresseresor.se under kategorin Sport.

På återseende Oitavos
/OJ

Copyright © 2021 | intresseresor.se